Hoe pas ik de openingsuren op mijn website aan?

Heb je nog niet eerder ingelogd? Dan moet je dat eerst even doen voordat je aan de slag kan. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Kloppen de openingsuren van je bedrijf niet? Dan kan je die snel aanpassen door deze stappen te volgen:

  1. Links van je scherm zie je verschillende tabs. Om je contactgegevens aan te passen, navigeer je naar “opening hours”.
  2. Je krijgt de lijst met je openingsuren te zien.
  3. Je past je uren aan door zelf de juiste uren in te geven via notatie 00:00. Je kan ook op het aan te passen veld klikken en daar een uur selecteren. Je kan uren aanpassen per kwartier.
  4. Wanneer je ‘s middags sluit, kan je een tweede tijdsblok toevoegen door op "+" te klikken achter je eerste tijdsblok. Er verschijnt een tweede rij voor de openingsuren in de namiddag.
  5. Ben je gesloten op een bepaalde dag? Klik dan op het eerste vakje van die dag en selecteer “closed”.
  6. Je hebt ook de mogelijkheid om specifieke sluitingsdagen toe te voegen, bijvoorbeeld feestdagen of jaarlijks verlof. Dat doe je door een titel in te voeren (bijvoorbeeld: Kerstdag) en vervolgens een datum en uur in te stellen.
  7. Vervolgens scroll je terug naar boven en klik je op de groene “save”-knop om je wijzigingen te bewaren.

Wanneer je vervolgens naar de tab “build” gaat, kom je terecht in de editor van je website. Daar kan je alle aanpassingen zien die je net gedaan hebt. Vergeet ook niet je andere portviews (tablet en smartphone) na te kijken. Dat doe je door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer je tevreden bent van je wijzigingen, is het belangrijk dat je die ook publiceert op je website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor je klanten. Dat doet je door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de boodschap of je je wijzigingen zeker wil publiceren. Klik op “Yes”. Je krijgt de melding dat je wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kan je je aanpassingen zien.

Wil je nog andere aanpassingen doen op je website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kan je bekijken hoe je aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klik je op de knop “preview” rechtsboven. Je krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin je website in voorvertoning op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kan je zien of alles overal goed staat.

Bent je toch niet tevreden van je aanpassingen of heb je per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. Je kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor ga je naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die je hebt uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. Je krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heb je vragen of ondervind je problemen? Contacteer ons gerust via via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.