Hoe pas ik de openingsuren op mijn website aan?

Heeft u nog niet eerder ingelogd? Dan moet u dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe u dat doet, ontdekt u hier.

Kloppen de openingsuren van uw bedrijf niet? Dan kunt u die snel aanpassen door deze stappen te volgen:

  1. Links van uw scherm ziet u verschillende tabs. Om uw contactgegevens aan te passen, navigeert u naar “opening hours”.
  2. U krijgt de lijst met uw openingsuren te zien.
  3. U past uw uren aan door zelf de juiste uren in te geven via notatie 00:00. U kunt ook op het aan te passen veld klikken en daar een uur selecteren. U kunt uren aanpassen per kwartier.
  4. Wanneer u ‘s middags sluit, kunt u een tweede tijdsblok toevoegen door op het “plusteken” te klikken achter uw eerste tijdsblok. Er verschijnt een tweede rij voor de openingsuren in de namiddag.
  5. Bent u gesloten op een bepaalde dag? Klik dan op het eerste vakje van die dag en selecteer “closed”.
  6. U heeft ook de mogelijkheid om specifieke sluitingsdagen toe te voegen, bijvoorbeeld feestdagen of jaarlijks verlof. Dat doet u door een titel in te voeren (bijvoorbeeld: Kerstdag) en vervolgens een datum en uur in te stellen.
  7. Vervolgens scrolt u terug naar boven en klikt u op de groene “save”-knop om uw wijzigingen te bewaren.

Wanneer u vervolgens naar de tab “build” gaat, komt u terecht in de editor van uw website. Daar kunt u alle aanpassingen zien die u net gedaan heeft. Vergeet ook niet uw andere portviews (tablet en smartphone) na te kijken. Dat doet u door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer u tevreden bent van uw wijzigingen, is het belangrijk dat u die ook publiceert op uw website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor uw klanten. Dat doet u door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de boodschap of u uw wijzigingen zeker wilt publiceren. Klik op “Yes”. U krijgt de melding dat uw wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kunt u uw aanpassingen zien.

Wilt u nog andere aanpassingen doen op uw website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kunt u bekijken hoe uw aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klikt u op de knop “preview” rechtsboven. U krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin uw website in previewmodus op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kunt u zien of alles overal goed staat.

Bent u toch niet tevreden van uw aanpassingen of heeft u per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. U kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor gaat u naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die u heeft uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. U krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen? Contacteer ons gerust via via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.