Hoe verzamel ik opt-ins via het contactformulier?

Heb je nog niet eerder ingelogd? Dan moet je dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Er bestaat al een handleiding over het aanpassen van een contactformulier. Om opt-ins te verzamelen, creëren we een nieuwe pagina. Vervolgens linken we vanuit de algemene GDPR-overzichtspagina en -handleiding van het contactformulier naar die pagina.

1. Opt-in voor gegevensgebruik toevoegen

Om de gegevens van je bezoekers voor specifieke doeleinden te gebruiken, dien je uitdrukkelijk toestemming te vragen aan je bezoekers. Dat wordt mogelijk via een opt-in die je kan toevoegen aan je contactformulier.

Wanneer je je in de “bewerkingsmodus” van je contactformulier bevindt, kan je onder de tab “Content” een “Opt-in option” toevoegen aan je formulier. Zo kan je de nodige toestemmingen van je gebruikers verkrijgen.

Als label omschrijf je duidelijk waarvoor je de gegevens wenst te gebruiken. Je juridisch adviseur kan je daarover adviseren.

Vervolgens kies je “Overlay” en vul je een titel (bv “Privacybeleid”) in. In het veld “Description” voer je de placeholder [legal_privacy] in. Die optie zorgt ervoor dat je privacybeleid in een nieuw schermpje (overlay) getoond wordt wanneer een bezoeker erop klikt.

Vervolgens klik je op “Save” om de wijzigingen door te voeren. 

Als laatste stap moet je je aanpassingen publiceren. Lees hier hoe je website te publiceren.

Heb je vragen of ondervind je problemen? Contacteer ons gerust via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.