Hoe verzamel ik opt-ins via het contactformulier?

Heeft u nog niet eerder ingelogd? Dan moet u dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe u dat doet, ontdekt u hier.

Er bestaat al een handleiding over het aanpassen van een contactformulier. Om opt-ins te verzamelen, creëren we een nieuwe pagina. Vervolgens linken we vanuit de algemene GDPR-overzichtspagina en -handleiding van het contactformulier naar die pagina.

1. Opt-in voor gegevensgebruik toevoegen

Om de gegevens van uw bezoekers voor specifieke doeleinden te gebruiken, dient u uitdrukkelijk toestemming te vragen aan uw bezoekers. Dat wordt mogelijk via een opt-in die u kunt toevoegen aan uw contactformulier.

Wanneer u zich in de “bewerkingsmodus” van uw contactformulier bevindt, kunt u onder de tab “Content” een “Opt-in option” toevoegen aan uw formulier. Zo kunt u de nodige toestemmingen van uw gebruikers verkrijgen.

Als label omschrijft u duidelijk waarvoor u de gegevens wenst te gebruiken. Uw juridisch adviseur kan u daarover adviseren.

Vervolgens kiest u “Overlay” en vult u een titel (bv “Privacybeleid”) in. In het veld “Description” voert u de placeholder [legal_privacy] in. Die optie zorgt ervoor dat uw privacybeleid in een nieuw schermpje (overlay) getoond wordt wanneer een bezoeker erop klikt.

Vervolgens klikt u op “Save” om de wijzigingen door te voeren. 

Als laatste stap moeten u uw aanpassingen publiceren. Lees hier hoe uw website te publiceren.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen? Contacteer ons gerust via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.