Hoe pas ik de kleuren van mijn website aan?

Heeft u nog niet eerder ingelogd? Dan moet u dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe u dat doet, ontdekt u hier.

Wilt u graag de kleuren op uw website aanpassen aan uw huisstijl? Dat kan zeer eenvoudig:

Tip: Noteer op voorhand de kleurcodes die u wilt gebruiken. U kunt die ook opvragen bij het bedrijf dat uw logo ontworpen heeft. Onze editor gebruikt standaard HEX-waarden, maar u kunt ook RGB-waarden invullen.

  1. Klik op de tab “global styling” boven in de navigatiebalk.
  2. Links van uw scherm verschijnt een lijst met elementen. Klik daar op de pagina “global colors”.
  3. Er verschijnt een scherm waarin u de kleuren van uw website kunt aanpassen.

Er verschijnt een lijst met alle kleuren die gebruikt worden op uw website. Wanneer u daar een kleur aanpast, verandert die dus ook overal op uw website.

  1. Klik op de kleur die u wilt aanpassen.
  2. Er zal een tweede popup openen met daarin een kleurenkiezer.
  3. Onderaan rechts kun u de HEX-waarde van uw gewenste kleur invullen. Die waarde bestaat uit een # gevolgd door 6 cijfers of letters. Als u enkel over RGB-kleuren beschikt, kunt u die invullen via de notatie rgba(000, 000, 000)
  4. U kunt ook een kleur zoeken die u mooi vindt door het zwarte bolletje in de kleurenkiezer te verschuiven.
  5. Wanneer u uw kleuren gekozen heeft, klikt u op “Save” rechtsonder.

Tip: u kunt best uw hoofdkleur in “Primary Spot Color 2” zetten. Kies daarna bij “Primary Spot Color 1” een tint lichter en bij “Primary Spot Color 3” een tint donkerder dan uw originele kleur. Bij “Secondary”-kleuren, kunt u een tweede, iets minder belangrijke kleur toevoegen. Dat zorgt voor variatie op uw website. Denk eraan dat de webdesigner uw website heeft opgebouwd met die kleuren en dat er dus een logica achter zit. Wees daarom voorzichtig met het aanpassen van uw kleuren.

Uw aanpassingen zijn meteen zichtbaar op uw website. Vergeet ook niet te controleren hoe uw website eruitziet op een tablet of een smartphone. Dat doet u door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer u tevreden bent van uw wijzigingen, is het belangrijk dat u die ook publiceert op uw website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor uw klanten. Dat doet u door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de boodschap of u uw wijzigingen zeker wilt publiceren. Klik op “Yes”. U krijgt de melding dat uw wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kunt u uw aanpassingen zien.

Wilt u nog andere aanpassingen doen op uw website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kunt u bekijken hoe uw aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klikt u op de knop “preview” rechtsboven. U krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin uw website in previewmodus op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kunt u zien of alles overal goed staat.

Bent u toch niet tevreden van uw aanpassingen of heeft u per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. U kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor gaat u naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die u heeft uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. U krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen? Contacteer ons gerust via via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.