Hoe stel ik mijn privacybeleid in?

Heb je nog niet eerder ingelogd? Dan moet je dat eerst even doen voordat je aan de slag kan. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Sinds 25 mei 2018 is elk bedrijf verplicht een privacybeleid te hebben rond het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens van Europese burgers. Die nieuwe Europese privacywetgeving heet GDPR of AVG. Ontdek wat de nieuwe wetgeving juist inhoudt.

Om dat privacybeleid aan te maken, adviseren wij je contact op te nemen met een juridisch adviseur.

1. privacybeleid beheren

Je kan je privacybeleid beheren door “Content” te kiezen en vervolgens onder “Global Data” “Legal” te selecteren.

In de sectie “Legal” vind je uiterst onderaan een veld “Legal privacy policy”. Dat veld vervolledig je met het privacybeleid van je bedrijf.

Vervolgens klikt u op "Save" bovenaan de pagina.

2. Privacybeleid publiceren

Om je privacybeleid te publiceren, maak je een extra pagina aan waarnaar je vervolgens een link legt in de footer van je website.

Een extra pagina aanmaken

Een pagina aanmaken doe je via het menu-item “Build” waar je “Create page” kiest. In de pop-up die verschijnt, vul je vervolgens “Privacy policy” in als paginanaam. Je zal zien dat de website-URL automatisch aangemaakt wordt. Als Sjabloon kies je “Blank”. Het is belangrijk dat je voor elke pagina op je website de nodige SEO-instellingen aanpast. Vul daarom onder de sectie “SEO” zeker een paginatitel en een paginabeschrijving toe.

Door op “Create page” te klikken, wordt de pagina aangemaakt.

Vervolgens klik je bij de paginanaam op het tandwiel en kiest voor “Edit settings”. In het dialoogvenster dat vervolgens opduikt, klik je op het tabblad “Settings”. Bij het item “Hide page”, vink je elke viewport (desktop, tablet en mobiel) aan. Dat zorgt ervoor dat de pagina niet in de menu-structuur van je website wordt opgenomen.

Een extra pagina aanmaken

Nadat de lege pagina aangemaakt is, zie je dat de pagina enkel een lege kolom bevat.

Om het privacybeleid op die pagina te laten verschijnen, voeg je een tekstmodule toe door die bovenaan in het menu te selecteren en op de lege kolom in de pagina te slepen.

In de tekstmodule vervang je de standaard tekst door de placeholder [legal_privacy]. Bij publicatie van de pagina, zal die vervangen worden door het privacybeleid dat we eerder instelden.

Een extra pagina aanmaken

De footer bewerken doe je via “Global Styling” bovenaan. De footer is dezelfde voor de volledige website.

Vervolgens dubbelklik je op de onderste lijn in de footer. Dat activeert de tekstmodule zodat je de link naar het privacybeleid kan toevoegen. Je vult deze lijn op het eind aan met “ – Privacy policy”. Vervolgens selecteer je de woorden “Privacy policy”, klik op het link icoontje en uiteindelijk op “Insert Link”.

Er verschijnt nu een dialoogvenster waar je onder het item “Clickthrough URL” “Page” selecteert en uit het dropdown-menu de juiste paginatitel (in dit geval “Privacy beleid”) kiest.

Klik op invoegen om de link toe te voegen op je website.

Een extra pagina aanmaken

Als laatste stap moet je je aanpassingen publiceren. Lees hier hoe je website te publiceren.

Heb je vragen of ondervind je problemen? Contacteer ons gerust via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.