Hoe stel ik mijn privacybeleid in?

Heeft u nog niet eerder ingelogd? Dan moet u dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe u dat doet, ontdekt u hier.

Vanaf 25 mei 2018 is elk bedrijf verplicht een privacybeleid te hebben rond het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens van Europese burgers. Die nieuwe Europese privacywetgeving heet GDPR of AVG. Ontdek wat de nieuwe wetgeving juist inhoudt.

Om dat privacybeleid aan te maken, adviseren wij u contact op te nemen met een juridisch adviseur.

1. privacybeleid beheren

U kunt uw privacybeleid beheren door “Content” te kiezen en vervolgens onder “Global Data” “Legal” te selecteren.

In de sectie “Legal” vindt u uiterst onderaan een veld “Legal privacy policy”. Dat veld vervolledigt u met het privacybeleid van uw bedrijf.

Vervolgens klikt u op "Save" bovenaan de pagina.

2. Privacybeleid publiceren

Om uw privacybeleid te publiceren, maakt u een extra pagina aan waarnaar u vervolgens een link legt in de footer van uw website.

Een extra pagina aanmaken

Een pagina aanmaken doet u via het menu-item “Build” waar u “Create page” kiest. In de pop-up die verschijnt, vult u vervolgens “Privacy policy” in als paginanaam. U zult zien dat de website-url automatisch aangemaakt wordt. Als Sjabloon kiest u “Blank”. Het is belangrijk dat u voor elke pagina op uw website de nodige SEO-instellingen aanpast. Vul daarom onder de sectie “SEO” zeker een paginatitel en een paginabeschrijving toe.

Door op “Create page” te klikken, wordt de pagina aangemaakt.

Vervolgens klikt u bij de paginanaam op het tandwiel en kiest voor “Edit settings”. In het dialoogvenster dat vervolgens opduikt, klikt u op het tabblad “Settings”. Bij het item “Hide page”, vinkt u elke viewport (desktop, tablet en mobiel) aan. Dat zorgt ervoor dat de pagina niet in de menu-structuur van uw website wordt opgenomen.

Een extra pagina aanmaken

Nadat de lege pagina aangemaakt is, ziet u dat de pagina enkel een lege kolom bevat.

Om het privacybeleid op die pagina te laten verschijnen, voegt u een tekstmodule toe door die bovenaan in het menu te selecteren en op de lege kolom in de pagina te slepen.

In de tekstmodule vervangt u de standaard tekst door de placeholder [legal_privacy]. Bij publicatie van de pagina, zal die vervangen worden door het privacybeleid dat we eerder instelden.

Een extra pagina aanmaken

De footer bewerken doet u via “Global Styling” bovenaan. De footer is dezelfde voor de volledige website.

Vervolgens dubbelklikt u op de onderste lijn in de footer. Dat activeert de tekstmodule zodat u de link naar het privacybeleid kunt toevoegen. U vult deze lijn op het eind aan met “ – Privacy policy”. Vervolgens selecteert u de woorden “Privacy policy”, klikt u op het link icoontje en uiteindelijk op “Insert Link”.

Er verschijnt nu een dialoogvenster waar u onder het item “Clickthrough url” “Page” selecteert en uit het dropdown-menu de juiste paginatitel (in dit geval “Privacy beleid”) kiest.

Klik op invoegen om de link toe te voegen op uw website.

Een extra pagina aanmaken

Als laatste stap moeten u uw aanpassingen publiceren. Lees hier hoe uw website te publiceren.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen? Contacteer ons gerust via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.