Hoe breng ik wijzigingen aan in mijn prijslijst?

Heb je nog niet eerder ingelogd? Dan moet je dat eerst even doen voordat je aan de slag kan. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Staat er een prijslijst op je website die vaak aangepast moet worden? Dat kan je voortaan gemakkelijk zelf doen dankzij het handige stappenplan hieronder.

  1. Links op je scherm ziet je een overzicht van de pagina’s op je website. Ga naar de pagina waarop je prijslijst staat.
  2. Ga met je muis naar de prijslijst die je wil aanpassen.
  3. Wanneer je met je muis over de prijslijst gaat, zie je een blauw vakje “module” verschijnen. Klik daaronder op “edit”.
  4. Er verschijnt een scherm waarin je je aanpassingen kan uitvoeren.
  1. Klik nu op de tab “content”. Je kan zien dat de tab geactiveerd is doordat hij blauw kleurt.
  2. Als je een nieuw element in je prijslijst wil toevoegen, klik je bovenaan (of onderaan) op “add element”.
  3. Wil je de naam of de prijs van een artikel veranderen? Klik dan dat artikel aan. Je krijgt nu alle opties te zien.
  4. Als je een nieuw element toevoegt, verschijnt dat steeds onderaan. Je herkent het nieuwe element aan het label “Example label” en opent het door er 1 keer op te klikken.
  5. Je kan ervoor kiezen om nummers voor je prijslijst te zetten (dat kan handig zijn wanneer je telefonisch bestellingen opneemt), daarna vul je een titel, prijs en eventuele beschrijving toe.
  6. Wanneer je klaar bent, klik je op “save” onderaan rechts om je wijzigingen te bewaren.

Je aanpassingen zijn meteen zichtbaar op je website. Vergeet ook niet te controleren hoe je website eruitziet op een tablet of een smartphone. Dat doe je door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer je tevreden bent van je wijzigingen, is het belangrijk dat je die ook publiceert op je website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor je klanten. Dat doet je door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de boodschap of je je wijzigingen zeker wil publiceren. Klik op “Yes”. Je krijgt de melding dat je wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kan je je aanpassingen zien.

Wil je nog andere aanpassingen doen op je website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kan je bekijken hoe je aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klik je op de knop “preview” rechtsboven. Je krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin je website in voorvertoning op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kan je zien of alles overal goed staat.

Bent je toch niet tevreden van je aanpassingen of heb je per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. Je kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor ga je naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die je hebt uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. Je krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heb je vragen of ondervind je problemen? Contacteer ons gerust via via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.