Hoe pas ik mijn basisgegevens aan op mijn website?

Heeft u nog niet eerder ingelogd? Dan moet u dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe u dat doet, ontdekt u hier.

Zijn uw gegevens zoals uw telefoonnummer, adresgegevens of zelfs het logo op uw website niet correct? Dan kunt u die zelf gemakkelijk aanpassen. Volg onderstaand stappenplan en verander uw gegevens in no-time:

  1. Links van uw scherm ziet u verschillende tabs. Om uw contactgegevens aan te passen, klikt u op “business information”.
  2. U krijgt een lijst met daarin uw gegevens te zien.
  3. Als eerste kunt u uw logo aanpassen.
  4. Daaronder vindt u “cover”, waar een foto van uw kernactiviteit staat. U kunt dat beeld aanpassen, maar let op: die foto verschijnt op uw website. Wanneer u het beeld aanpast, verandert het uiterlijk van uw website.
  5. Daaronder ziet u “business information”. Daar staan uw contactgegevens. Die aanpassen, is heel gemakkelijk: gewoon de foutieve gegevens vervangen door de juiste, terug naar boven scrollen en op de groene “save”-knop klikken.

Wanneer u dan naar de tab “build” gaat, komt u terecht in de editor van uw website. Daarin ziet u alle wijzigingen die u aan uw basisgegevens hebt gedaan. Vergeet niet uw andere portviews (tablet en smartphone) na te kijken. Dat kan door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer u tevreden bent van uw wijzigingen, is het belangrijk dat u die ook publiceert op uw website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor uw klanten. Dat doet u door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de vraag of u uw wijzigingen zeker wilt publiceren. Klik op “Yes”. U krijgt de melding dat uw wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kunt u uw aanpassingen zien.

Wilt u nog andere aanpassingen doen op uw website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kunt u bekijken hoe uw aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klikt u op de knop “preview” rechtsboven. U krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin uw website in previewmodus op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kunt u zien of alles overal goed staat.

Bent u toch niet tevreden van uw aanpassingen of heeft u per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. U kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor gaat u naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die u heeft uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. U krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen? Contacteer ons gerust via via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.