Hoe pas ik mijn basisgegevens aan op mijn website?

Heb je nog niet eerder ingelogd? Dan moet je dat eerst even doen voordat je aan de slag kan. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Zijn je gegevens zoals je telefoonnummer, adresgegevens of zelfs het logo op je website niet correct? Dan kan je die zelf gemakkelijk aanpassen. Volg onderstaand stappenplan en verander je gegevens in no-time:

  1. Links van je scherm zie je verschillende tabs. Om je contactgegevens aan te passen, klik je op “business information”.
  2. Je krijgt een lijst met daarin je gegevens te zien.
  3. Als eerste kan je je logo aanpassen.
  4. Daaronder vind je “cover”, waar een foto van je kernactiviteit staat. Je kan dat beeld aanpassen, maar let op: die foto verschijnt op je website. Wanneer je het beeld aanpast, verandert het uiterlijk van je website.
  5. Daaronder zie je “business information”. Daar staan je contactgegevens. Die aanpassen, is heel gemakkelijk: gewoon de foutieve gegevens vervangen door de juiste, terug naar boven scrollen en op de groene “save”-knop klikken.

Wanneer je dan naar de tab “build” gaat, kom je terecht in de editor van je website. Daarin zie je alle wijzigingen die je aan je basisgegevens hebt gedaan. Vergeet niet je andere portviews (tablet en smartphone) na te kijken. Dat kan door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer je tevreden bent van je wijzigingen, is het belangrijk dat je die ook publiceert op je website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor je klanten. Dat doe je door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de vraag of je je wijzigingen zeker wil publiceren. Klik op “Yes”. Je krijgt de melding dat je wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kan je je aanpassingen zien.

Wil je nog andere aanpassingen doen op je website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kan je bekijken hoe je aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klik je op de knop “preview” rechtsboven. Je krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin je website in voorvertoning op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kan je zien of alles overal goed staat.

Bent je toch niet tevreden van je aanpassingen of heb je per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. Je kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor ga je naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die je hebt uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. Je krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heb je vragen of ondervind je problemen? Contacteer ons gerust via via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.