Hoe pas ik een button aan op mijn website?

Heeft u nog niet eerder ingelogd? Dan moet u dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe u dat doet, ontdekt u hier.

Ontdek hieronder hoe u een bestaande CTA (call to action) of button op uw website aanpast. Die zijn vooral belangrijk om klanten naar een contactformulier te leiden of rechtstreeks een telefoongesprek te starten.

 1. Links van uw scherm ziet u een overzicht van de pagina’s op uw website. Ga naar de pagina waarop u een button wilt wijzigen.
 2. Ga met uw muis naar de button die u wilt aanpassen.
 3. Wanneer u met uw muis over de button gaat, ziet u een blauw vakje “module” verschijnen. Klik daaronder op “edit”.
 4. Er verschijnt een scherm waarin u uw aanpassingen kunt uitvoeren.
 1. U kunt nu de button aanpassen. U kunt zien dat de tab geactiveerd is doordat hij blauw kleurt.
 2. Als eerste kunt u de tekst op uw button aanpassen. Dat doet u in het veld onder “button text”.
 3. Daaronder kunt u kiezen of u de button links, rechts of in het midden plaatst. Vaak zijn de buttons al op de best mogelijke manier gealigneerd door de webdesigner.
 4. U kunt ook de bestemming van uw button wijzigen. Dat betekent dat u via de button naar een andere pagina kunt linken. Daarvoor klikt u op de tab “page” en kiest u de juiste pagina. 
 5. Wilt u graag dat iemand die op de button klikt, doorgeschakeld wordt naar uw telefoonnummer? Dan klikt u op het tabje “external” en voegt u de tag [phone] toe, zo wordt u automatisch doorverbonden naar een telefoongesprek.
 6. U kunt er ook voor kiezen om een link te leggen naar uw e-mailadres. Klik op de tab “email” en vul de tag [email] in het veld. Door die tag te gebruiken zal er automatisch een nieuwe email geopend worden in uw emailprogramma.
 7. Vergeet zeker niet op “save” te klikken rechtsonder.

Uw aanpassingen zijn meteen zichtbaar op uw website. Vergeet ook niet te controleren hoe uw website eruitziet op een tablet of een smartphone. Dat doet u door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer u tevreden bent van uw wijzigingen, is het belangrijk dat u die ook publiceert op uw website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor uw klanten. Dat doet u door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de boodschap of u uw wijzigingen zeker wilt publiceren. Klik op “Yes”. U krijgt de melding dat uw wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kunt u uw aanpassingen zien.

Wilt u nog andere aanpassingen doen op uw website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kunt u bekijken hoe uw aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klikt u op de knop “preview” rechtsboven. U krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin uw website in previewmodus op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kunt u zien of alles overal goed staat.

Bent u toch niet tevreden van uw aanpassingen of heeft u per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. U kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor gaat u naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die u heeft uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. U krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen? Contacteer ons gerust via via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.