Hoe pas ik een afbeelding aan op mijn website?

Heb je nog niet eerder ingelogd? Dan moet je dat eerst even doen voordat je aan de slag kan. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Wil je graag een of meerdere afbeeldingen aanpassen op je website? Volg dan het stappenplan hieronder.

Tip: verzamel de foto’s die u-je graag wil aanpassen op je website in een map op het bureaublad van je computer. Dan vind je alles snel terug.

Hoe aanpassen?

  1. Links van je scherm zie je een overzicht van de pagina’s op je website. Ga naar de pagina waarop je een foto wil wijzigen.
  2. Ga met je muis op de afbeelding of galerij staan die je wil aanpassen.
  3. Wanneer je met je muis over de foto gaat, zie je een blauw vakje “module” verschijnen. Klik daaronder op “edit”.
  4. Er verschijnt een scherm waarin je je aanpassingen kan uitvoeren.
  1. Klik nu op de tab “content”. Je kan zien dat die tab geactiveerd is doordat hij blauw kleurt.
  2. Naast je foto zie je 3 opties. Klik op de optie “remove”.
  3. Indien je meerdere foto’s in een galerij wil wijzigen, moet je eerst op het pijltje klikken van de foto’s die je wil vervangen. Daarna klik je op de optie “remove”. 
  4. Je kan nu via “add file” een foto toevoegen vanop je computer of via “choose from library” vanuit je bibliotheek.
  5. Om te bevestigen, klik je op "save" rechtsonder.

Je aanpassingen zijn meteen zichtbaar op je website. Vergeet ook niet te controleren hoe je website eruitziet op een tablet of een smartphone. Dat doe je door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer je tevreden bent van je wijzigingen, is het belangrijk dat je die ook publiceert op je website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor je klanten. Dat doe je door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de boodschap of je je wijzigingen zeker wil publiceren. Klik op “Yes”. Je krijgt de melding dat je wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kan je je aanpassingen zien.

Wil je nog andere aanpassingen doen op je website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kan je bekijken hoe je aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klik je op de knop “preview” rechtsboven. Je krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin je website in voorvertoning op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kan je zien of alles overal goed staat.

Ben je toch niet tevreden van je aanpassingen of heb je per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. Je kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor ga je naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die je hebt uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. Je krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heb je vragen of ondervind je problemen? Contacteer ons gerust via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.