Hoe pas ik een afbeelding aan op mijn website?

Heeft u nog niet eerder ingelogd? Dan moet u dat eerst even doen voordat u aan de slag kunt. Hoe u dat doet, ontdekt u hier.

Wilt u graag een of meerdere afbeeldingen aanpassen op uw website? Volg dan het stappenplan hieronder.

Tip: verzamel de foto’s die u graag wilt aanpassen op uw website in een map op het bureaublad van uw computer. Dan vindt u snel alles terug.

Hoe aanpassen?

  1. Links van uw scherm ziet u een overzicht van de pagina’s op uw website. Ga naar de pagina waarop u een foto wilt wijzigen.
  2. Ga met uw muis op de afbeelding of galerij staan die u wilt aanpassen
  3. Wanneer u met uw muis over de foto gaat, ziet u een blauw vakje “module” verschijnen. Klik daaronder op “edit”.
  4. Er verschijnt een scherm waarin u uw aanpassingen kunt uitvoeren.
  1. Klik nu op de tab “content”. U kunt zien dat die tab geactiveerd is doordat hij blauw kleurt.
  2. Naast uw foto ziet u 3 opties. Klik op de optie “remove”.
  3. Indien u meerdere foto’s in een galerij wilt wijzigen, moet u eerst op het pijltje klikken van de foto’s die u wilt vervangen. Daarna klikt u op de optie “remove”. 
  4. U kunt nu via “add file” een foto toevoegen vanop uw computer of via “choose from library” vanuit uw bibliotheek.
  5. Om te bevestigen, klikt u op "save" rechtsonder.

Uw aanpassingen zijn meteen zichtbaar op uw website. Vergeet ook niet te controleren hoe uw website eruitziet op een tablet of een smartphone. Dat doet u door bovenaan in het midden op de verschillende icoontjes te klikken.

Wanneer u tevreden bent van uw wijzigingen, is het belangrijk dat u die ook publiceert op uw website. Pas dan zijn ze online zichtbaar voor uw klanten. Dat doet u door op de knop “publish” rechtsboven te klikken. Er verschijnt een venster met daarin de boodschap of u uw wijzigingen zeker wilt publiceren. Klik op “Yes”. U krijgt de melding dat uw wijzigingen gepubliceerd zijn. Door op de URL te klikken, kunt u uw aanpassingen zien.

Wilt u nog andere aanpassingen doen op uw website? Bekijk dan zeker de “startersgids” op onze Academy website.

Tip: Via “preview” kunt u bekijken hoe uw aanpassingen er voorlopig uitzien. Daarvoor klikt u op de knop “preview” rechtsboven. U krijgt een nieuw tabblad te zien met daarin uw website in previewmodus op alle 3 de portviews (computer, tablet en smartphone). Zo kunt u zien of alles overal goed staat.

Bent u toch niet tevreden van uw aanpassingen of heeft u per ongeluk een fout gemaakt? Geen probleem. U kan steeds tot 30 stappen teruggaan. Daarvoor gaat u naar het klokje rechtsboven. Klik op de laatste actie die u heeft uitgevoerd en vervolgens op de knop “apply”. U krijgt nu terug de vorige versie te zien.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen? Contacteer ons gerust via 078 15 15 25 (zonaal tarief) of via info@fcrmedia.be.