Global Colors

Bij het ontwerpen van uw website zijn de ideale kleuren een uitermate belangrijke beslissing - kleuren moeten als een communicatiemiddel worden beschouwd, aangezien ze sterk bijdragen tot de algemene aantrekkingskracht van uw website. Met Global Colors kunt u een kleurenschema uitwerken voor uw website en dit diverse malen toepassen op verschillende elementen, zonder telkens de kleur te moeten instellen. Hoe u de kleuren aanpast op uw website, ontdekt u via dit stappenplan.

Waarom Global Colors gebruiken?

In plaats van tal van verschillende kleuren te gebruiken moeten websites een kleurenschema hebben met een beperkt aantal kleuren die consequent op alle pagina’s worden gebruikt. Dit zal de bezoekers van uw website een aanzienlijk betere beleving bieden.

Global Colors gebruiken

1. Waar vindt u Global Colors?

U vindt Global Colors in het menu aan de linkerkant, onder de tab Global Styling van de editor.

2. Hoe Global Colors gebruiken?

Kies de optie Global Colors; een nieuw menu wordt geopend waarin u tot 15 kleuren kunt kiezen om uw kleurenschema samen te stellen - 3 primaire, 3 secundaire, 4 basiskleuren en 5 gepersonaliseerde kleuren. Bijvoorbeeld: om Primary Spot Color 1 te bepalen moet u op het vierkant rechts van de optie klikken en de kleur kiezen in het kleurenoverzicht of de hexcode in het vakje invullen. Eens de algemene kleuren zijn gekozen, moet u deze opslaan met de Save-knop.

Als primaire kleuren moet u een lichte, een gewone en een donkere versie van dezelfde kleur kiezen. Zo kunt u deze kleuren dan op heel de site gebruiken voor bepaalde effecten. Er zijn ook drie secundaire kleuren die u op dezelfde manier kunt gebruiken, samen met diverse grijstinten als rijachtergronden en elders. U kunt de gepersonaliseerde kleuren ook gebruiken als minder courante kleuren, voor het geval u er meer nodig heeft. Over het algemeen raden we aan om maximaal 2 hoofdkleuren te gebruiken op een website.

3. Gebruikte kleuren

Het is mogelijk dat er vóór elke kleur een klein pictogram staat, als die kleur elders op de website wordt gebruikt. Als u de cursor over het pictogram houdt, toont de editor een lijst met plaatsen waar die kleur momenteel wordt gebruikt.

Global Colors gebruiken

Bij het kiezen van de stijl van een element heeft u nu een snelle toegang tot vooraf bepaalde algemene kleuren, wanneer u kleuren toekent aan verschillende elementen.