ROLLBACK & RESET FUNCTIe

De editor telt twee belangrijke en handige ‘undo’-tools waarvan u zich bewust moet zijn en die u moet weten te gebruiken - de Rollback-functie en de Reset-functie. Met deze functies kunt u een oudere versie van de website terugzetten, wijzigingen ongedaan maken en de originele stijl van een element terugzetten.

1. Rollback

De Rollback-functie wordt aangegeven door een klokje in de rechterbovenhoek van de editor, rechts van Preview en Publish. Met deze functies kunt u de laatste 30 wijzigingen op uw website weergeven, in chronologische volgorde van nieuw naar oud, en een van deze versies herstellen.

1.1. HOE DE ROLLBACK-FUNCTIE GEBRUIKEN

Klik op het Rollback-pictogram; eronder verschijnt dan een vervolgkeuzemenu met de laatste 30 wijzigingen. Zoek de wijziging die u ongedaan wil maken en klik erop. Een voorbeeld van de website van toen de wijziging in kwestie werd gemaakt, zal in het hoofdscherm van de editor verschijnen.

U kunt nu naar boven en beneden bladeren om die versie van de website te verkennen. Als dat de versie is die u wil herstellen, klik dan op Apply. Alle wijzigingen van na die versie zullen ongedaan worden gemaakt.

U kunt gemakkelijk een andere wijziging bekijken door die op te zoeken en te kiezen in het vervolgkeuzemenu. Klik op Cancel als u geen wijziging meer ongedaan wilt maken of terug naar de editor wilt gaan zonder eventuele wijzigingen toe te passen.

Belangrijk: deze Rollback-functie is niet specifiek voor u als gebruiker. Als iemand anders op deze site kan inloggen om ze te bewerken, krijgt die persoon dezelfde lijst met rollback-opties te zien en kan hij elk van de laatste 30 wijzigingen ongedaan maken, niet alleen de wijzigingen van een welbepaalde gebruiker. Het is ook mogelijk om de gebruikersnaam te controleren van de persoon die elke wijziging uitvoerde.

1. Reset

Tijdens het kiezen van de stijl van een element staat het Reset-pictogram links van een optie. Met deze functie kunt u een bepaald element terugzetten naar het oorspronkelijke ontwerp (het standaardontwerp van toen de module oorspronkelijk werd aangemaakt).

2.1. hoe de reset-functie gebruiken

In de tab Settings van een element staat het Reset-pictogram links, als u de cursor boven een optie houdt. Klik erop als u de setting van dat element wil terugzetten. Vergeet niet om op Save te klikken om de wijzigingen te bewaren of op annuleren als u het element niet wenst te wijzigen. Denk eraan: hiermee wordt de setting verwijderd.